Verpakkingsmateriaal food

Hoe verpakkingsmateriaal food bijdraagt aan de kwaliteit van het product

Kwaliteit is van het grootste belang in de voedingsindustrie. Dat begint al bij de productie: bakkerijen, bijvoorbeeld, willen kwalitatief, hittebestendig papier. Zodat voorkomen ze dat hun brood- en banketproducten vastplakken of beschadigen.

Ook tijdens het transport naar klant of groothandel is kwaliteitsbeheer belangrijk. Vlees mag niet verkleuren, vis moet reukvrij en vetdicht verpakt. Patat mag niet door de snackzak heen zakken en croissants willen we knapperig houden.

Kwalitatief verpakkingsmateriaal draagt in grote mate bij aan kwaliteitsbehoud. Samsun is daarmee bekend.

Maar daar houdt het niet op. Elk bedrijf heeft zijn eigen voorkeuren met betrekking tot uitstraling en manier van gebruik. De een kiest voor rol, de ander voor vel of zak. Voor bedrukking of juist niet. En afhankelijk van deze keuzes van uw klanten, kunt u toe met standaardformaten, of heeft u op maat gesneden papier nodig. Wat de wens ook is, u wilt dat het goed wordt geleverd. En snel.

En daar zorgt Samsun voor.

Waarom kiezen voor Samsuns verpakkingsmateriaal food?

Samsun is een leverancier van verpakkingsmateriaal. We begonnen in 1989 met folie en vinyl, maar sinds de jaren ’90 richten wij ons op papieren verpakkingsmaterialen. We leveren onder meer aan distributeurs en groothandels. Daarnaast werken we voor de AGF-sector, de industrie en de sierteelt. U kunt dus gerust zeggen dat wij ‘een wereld van papier bouwen’.

Een greep uit ons assortiment:

  • Ersatz
  • Siliconen / bakpapier
  • Meatsaver papier
  • Witkraft
  • Pergamijn

Onze kracht ligt in massa: op onze productielocatie in Zwaag hebben wij een enorme voorraad aan papier. We drukken tot 4 kleuren en hebben alle machines in huis om snel te produceren. Hierdoor kunnen we flexibel meedenken over oplossingen.

En dat is onze tweede kracht. Wij luisteren naar onze klanten. De lijntjes zijn kort, wij gaan creatief op zoek naar oplossingen en rennen met liefde het vuur uit onze sloffen.

Ten slotte zijn wij innovatief. Waar vroeger plastic de norm was, verwerken we tegenwoordig papier. Duurzaam, en veelal gerecycled. Samsun BV. is bovendien FSC-gecertificeerd. Bij ons gaan groei en innovatie hand in hand.

Meer informatie over verpakkingsmateriaal food

Voor informatie over onze standaardmaterialen kunt u onze artikellijst downloaden.
Heeft u een vraag, of zoekt u een leverancier die maatwerk kan leveren? Neem dan contact met ons op! Dat is geheel vrijblijvend en wij bieden u graag advies.